Sportieve en gezonde hotspots rondom Zuyderhoven

18 december '23

Het nieuwe jaar komt eraan en de welbekende goede voornemens komen dan weer om de hoek kijken. Tegenwoordig is gezond wonen meer dan alleen een trend; het is een levensstijl. Woon je straks in Zuyderhoven dan zijn er genoeg gezonde hotspots in de buurt. Van sfeervolle hardlooproutes tot lokale sportscholen en yoga, en van knusse koffietenten tot verse sapjesbarretjes. Ontdek hoe wonen in Zuyderhoven de perfecte achtergrond vormt voor een gezonde levensstijl.

Hardlooproutes

(Amsterdamse Bos & Amstelveense Poel)

De hardlopers onder ons kunnen hun hart ophalen in de uitgestrekte omgeving van Amstelveen en genieten van diverse uitdagende routes. Hardlopen in de natuur is een fijne manier om jezelf weer even helemaal op te laden. Loop één van de 3 routes in het Amsterdamse Bos, je kunt kiezen voor een rondje van 5, 10 of 21 kilometer. Voor degenen die graag hun conditie op een andere manier testen, is er de Boscross – een 2,2 kilometer lang conditiecircuit met 18 trimtoestellen, verscholen tussen de bomen van dit mooie bosgebied. Verkies je de rust van het water dan is een rondje om de Amstelveense Poel misschien iets voor jou. Met een pittoresk rondje van 4 kilometer is dit parcours ideaal voor de beginnende hardloper. Vergeet ondertussen niet te genieten van het prachtige uitzicht.

Amstelveen Yoga

(Westwijkplein 3)

Bij Amstelveen Yoga kun je terecht voor een holistische vorm van yoga die je de kracht geeft om een gelukkiger, gezonder en evenwichtiger leven te leiden. Bij Sri Sri Yoga draait het niet om het perfectioneren van je lichaam, maar om het accepteren van jezelf zoals je bent. Door middel van een combinatie van zachte en krachtige houdingen, dynamische oefeningen, ademhalings- en ontspanningstechnieken merk je na verloop van tijd dat stress en spanning van je afglijden. De Sri Sri yoga leraren van Amstelveen Yoga in Westwijk volgen de eeuwenoude tradities als het gaat om de beoefening van yoga. De les wordt afgesloten met Yoga Nidra en meditatie om de helende effecten van de yogabeoefening optimaal te benutten.

nieuwbouw amstelveen zuyerhoven

Haidy's Pilates

(Bouwerij 102)

Haidy's Pilates staat voor de principes van kracht, flexibiliteit en controle over je lichaam. De focus ligt op het ontwikkelen van sterke spieren en een soepel en lenig lichaam. Maar de trainingen gaan verder dan alleen spiertraining. Pilates is ook de perfecte manier om lichamelijke ongemakken te verlichten en het herstel van je lichaam te bevorderen. Met meer dan 40 jaar ervaring als zorgprofessional heeft Haidy een diepgaande kennis van Pilates ontwikkeld. Ze begeleidt je graag van pijn naar meer bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid. Als high end pilates instructeur deelt ze haar expertise om jou te leren bewegen zonder pijn en met soepelheid.

Sportcity

(Maalderij 30)

Bij SportCity word je met open armen verwelkomt, ongeacht of je een specifiek sportdoel voor ogen hebt of gewoon af en toe lekker wilt bewegen. Er is een uitgebreid aanbod aan sportfaciliteiten waaruit je kunt kiezen. Of je nu wilt trainen op cardioapparaten, kracht wilt opbouwen, wilt deelnemen aan spinning, circuittraining of bootcamp, ze hebben het allemaal. En wat dacht je van de mogelijkheid om te sporten onder begeleiding van een personal trainer? Maatwerk en effectieve work-outs zorgen er immers voor dat je gemotiveerd blijft en resultaat boekt. Van yoga tot voedingsadvies of na het sporten lekker de sauna in, wat je ook kiest het is allemaal mogelijk bij SportCity.

nieuwbouw amstelveen zuyerhoven

La Gare

(Stationsstraat 1)

Ontdek La Gare in het charmante oude dorp van Amstelveen. La Gare is een knus café met een relaxte sfeer, gevestigd in het historische stationsgebouw. Begin je dag met een voedzaam ontbijt of verwen jezelf 's middags met een smakelijke sandwich. De menukaart staat bol van de heerlijke en gezonde gerechten van clubsandwiches & wraps tot gezonde salades en uitsmijters. Natuurlijk ben je hier ook altijd van harte welkom voor een goede kop koffie of een heerlijke koffie tot go. En wat dacht je van een uitgebreide high tea? Geniet van gezellige gesprekken met familie of vrienden terwijl je smult van de huisgemaakte lekkernijen en onbeperkt verse thee.

Anne&Max

(Nieuw Loopveld 8)

Stap binnen en laat je verwennen met een heerlijk ontbijt, een smaakvolle kop koffie of thee, verrukkelijke zoetigheden, een voedzame lunch, high tea of een to-go. Anne&Max is een gezellige huiskamer in Stadshart Amstelveen, waar je op elk moment van de dag welkom bent. Je voelt je er direct thuis. Ze hebben er van Anne's wat zoals een uitgebreide (vegan) lunchplank met diverse soorten brood, tot verrukkelijke lekkernijen zoals een smeuïge citroen-poppyseed cake of knapperige havercrackers boordevol pitten en zaden. Bij Anne&Max creëren ze kleine geluksmomenten en geborgenheid, met planeetaardige producten die zowel goed zijn voor de planeet, als voor jou. De producten zijn gezond, grotendeels biologisch en worden bereid zonder onnodige toevoegingen. Zo kun jij onbezorgd genieten!

Froothie Bar

(online bestellen: bezorgen of afhalen)

Stel je voor, je hebt vandaag een thuiswerkdag en geen tijd om zelf iets klaar te maken. Toch heb je wel zin in een gezond ontbijt, lunch of late afternoon snack. Bestel dan iets bij Froothie Bar en laat het lekker thuisbezorgen. Ontdek een wereld aan heerlijke fresh juices, smoothies, panini's en shakes. Als je door het online menu bladert wordt kiezen nog moeilijk. Je wordt verleid door exotische opties zoals de Mango Tango, Coco Crush of de Ginger Joy. Of wat dacht je van een Peanutbutter Shake, Sunny Carrot Shake of een Acai bowl. Bestel er nog een heerlijke verse panini bij en je kunt daarna weer met volle energie aan de slag.

Joe & the Juice

(Binnenhof 4a)

Zin in een vers sapje, gezonde (vegan) shake, breakfast bowl of een heerlijke sandwich? Loop dan eens binnen bij Joe & the Juice in Stadshart Amstelveen. De perfecte plek om even op adem te komen. Laat je verleiden door de warme sfeer en de heerlijke aroma's die je tegemoetkomen. Je kunt kiezen uit een breed assortiment verse sappen met pakkende namen zoals Prince of Green, Energizer of Stress Down. Laat je favoriete koffie bereiden door één van de professionele barista's. Kies je voor een Gingerbread Latte of een Flat White? Aan jou de keus. Of je nu op zoek bent naar een gezonde snack of gewoon wilt genieten van een verfrissende smoothie, bij Joe & the Juice draait het allemaal om gezond genieten.

nieuwbouw amstelveen zuyerhoven
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Zuyderhoven
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht