Wonen in Amstelveen

Wanneer je in Amstelveen woont, hoef je allang niet meer uit te wijken naar Amsterdam om te winkelen, cultuur te snuiven of uit eten te gaan. In Amstelveen is het goed toeven, want Amstelveen is groen, cultureel, sportief én ondernemend. Een stad vol natuur, restaurantjes en winkels en het Amsterdamse Bos ligt om de hoek.

image alt

Rijke historie

De ligging van Amstelveen is ideaal. De stad grenst in het noorden aan de stad Amsterdam en ligt ook nog eens dicht bij Schiphol. Lang was Amstelveen een dorp van turfstekers en agrariërs. Met de komst van nieuwe bedrijven rondom Amstelveen brak er een nieuw tijdperk aan voor het dorp. Het maakte Amstelveen tot de moderne stad van vandaag. Toch kent Amstelveen veel cultureel erfgoed en kreeg de stad in 1964 haar officiële naam. Meer weten? Je hebt verschillende fiets- en wandelroutes langs 38 rijksmonumenten en meer dan 100 gemeentelijke monumenten waar je alles hoort en leest over de rijke historie van Amstelveen.

image alt

Dicht bij Amsterdam-Zuid en stadshart

Vanuit Zuyderhoven ben je zo in Stadshart Amstelveen rijk aan 200 luxe winkels, boetiekjes en gezellige terrassen. Tussendoor kun je wat drinken of eten in een café of lunchroom, zoals Brasserie 10, Popov, Le Pain Quotidien of La Gare. En de avond sluit je af bij het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant Aan de Poel. Of in het Oude Dorp bij De Poelier of The WineKitchen at Sea. Een avond naar de bioscoop, schouwburg of het poppodium kan natuurlijk ook. Vanuit Zuyderhoven ben je óók nog eens dicht bij het bruisende stadsdeel Amsterdam-Zuid met vele terrassen, vertrouwde én nieuwe hotspots. De place to be voor nieuw en hip waar altijd iets te zien is op straat. Van flaneren door een van de bekende winkelstraten tot genieten van een verse latte met havermelk op een terras. Het kan allemaal in Zuid.

image alt

Amsterdamse bos en Middelpolder

Zuyderhoven ligt om de hoek van het Amsterdamse Bos, een oase net buiten de bebouwde kom waar wandelaars en fietsers rustig hun hart ophalen. In de lente geniet je hier van bloeiende bloesems, want er staan maar liefst 400 roze kleurende kersenbomen. Bij de geitenboerderij mag je knuffelen met de geitjes en als je geluk hebt kom je Schotse Hooglanders tegen. Vogelspotten kun je ook, want er zijn er genoeg. Ook de Middelpolder, ruim 585 hectare groot, is een walhalla voor de natuurliefhebber waar je kunt wandelen, rennen, fietsen en paardrijden.

Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Ook een duurzame woning in Zuyderhoven kopen? Zó werkt het!