Kerst in Amstelveen en Amsterdam

21 november '23

Voor het échte kerstgevoel hoef je niet ver weg te gaan. Met de feestdagen in aantocht, is Amstelveen nóg sfeervoller en gezelliger. Tijdens deze kerstperiode doe je je kerstinkopen comfortabel in het overdekte Stadshart, drink je een glas glühwein in de Wintervillage en trek je – ook al vriest het niet – de schaatsen aan! Ook voor een stijlvol kerstdiner samen met vrienden en familie zit je in en om Amstelveen goed. Wij zetten onze tips op een rij om te genieten van de mooiste periode van het jaar.

image alt

Wintervillage in het hart van Amstelveen

Of het nu vriest of niet, Kerstmis is pas compleet als we hebben kunnen schaatsen. Op fietsafstand van Zuyderhoven kán het! Naast een sfeervol foodplein op het overdekte terras met bar kun je tijdens Winter Village in het Stadshart van Amstelveen oer-Hollands schaatsen op de openlucht ijsbaan van 550m2. Dat is nog eens kerstsfeer in optima forma.

Wintervillage

Bezoek sfeervolle kerstmarkten

Genieten van een hapje of drankje of juist dat ene originele cadeau scoren? Op deze sfeervolle kerstmarkten in Amsterdam krijg je direct de Christmas Feeling!

Winterterras Amsterdam

Van 23 november tot en met 10 december opent 3 weekenden lang het grootste terras van Amsterdam: Het Amsterdamse Winterterras in de Gashouder in Amsterdam-West. Deze bruisende plek wordt speciaal voor de feestmaand omgetoverd tot sfeervol winkelparadijs. Aan lange tafels genieten van de heerlijkste gerechten van onder andere BAUT, Brasserie van Dam en Café Garçon. En 's avonds wordt er gedanst! Wil je uitpakken? Boek dan de unieke shared dining experience en geniet van een zorgvuldig samengesteld 9-gangen diner, de lekkerste wijnen en de winterse gezelligheid. Klinkt dit als het perfecte avondje uit? Mis het niet en bestel nu alvast je tickets.

Het Amsterdamse Winterterras

Funky Xmas Market

Op deze Funky Market haal je je hart op aan vintage en design. Die ene unieke blikvanger voor jouw woning in Zuyderhoven en originele kerstdecoraties? Je vindt het hier. Na het winkelen drink je hier nog gezellig een heerlijk glaasje glühwein terwijl je geniet van live optredens. Op 17 december van 12.00 tot 17.00 uur vindt de Funky Xmas Market plaats op het Westergas. De historische fabrieksgebouwen en het Westerpark in een kerstambiance geven het geheel zijn funky karakter. De toegang is gratis, Xmas mood guaranteed!

Funky Xmas Market

Winterwonderland

Laat je in dit winterwonderland met sterren en sneeuwvlokjes onderdompelen in het magische kerstgevoel. In de passage van De Hallen shop je op 10 december in een kerstdecor alvast woonaccessoires voor je toekomstige woning, (vintage) meubels, keramiek, glas of dat ene bijzondere kunststuk voor aan de muur. De Hallen zijn onderdeel van de oude tramremise in Amsterdam Oud-West. Na het shoppen ga je voor een hapje en een drankje naar De Foodhallen en pak je aansluitend een film in De Filmhallen. De perfecte combi voor een geslaagd dagje uit.

Winterwonderland

Ceuvel Kerstmarkt

Bezoek dit jaar ook eens de kerstmarkt waar alles draait om duurzaamheid. De kerstcadeaus zijn met respect voor onze planeet geproduceerd en de producten zijn gemaakt door lokale en creatieve ondernemers. Je vindt hier duurzame kerstcadeaus voor onder je boom, denk bijvoorbeeld aan gezeilde koffie of duurzame zeep. Drink hun inmiddels befaamde glühwein bij een vuurtje en proef huisgemaakte vegan snert. Vernieuwend en inspirerend! De Duurzame Ceuvel Kerstmarkt kerstmarkt duurt 2 weekenden in december, van 9 en 10 december en 16 en 17 december bij De Ceuvel aan de Korte Papaverweg 4 in Amsterdam-Noord van 13.00 tot 20.00 uur.

De Ceuvel

Pure Markt

De Pure Markt is een zondagsmarkt die wisselend op 3 groene en autovrije locaties in Amsterdam te vinden is. Deze kerst-editie vindt plaats in Park Frankendael, maar er zijn ook Pure Markten bij Zuyderhoven om de hoek, in het Amsterdamse Bos. Het afgelopen jaar zijn er bij de ingang van het bos 5x Pure Markten georganiseerd, daar loop je vanuit Zuyderhoven strak zó naartoe. Op zondag 17 december kun je in Park Frankendael op de Pure Markt gezellig met vrienden borrelen of juist heerlijke delicatessen halen voor bij de borrel. En voor kinderen is ook genoeg te doen, bijvoorbeeld in de zweefmolen!

Pure Markt
Logo Zuyderhoven Amstelveen
2

Kerstdiner in stijl

Genieten van een feestelijke brunch of bijzonder diner in sprankelende kerstsferen? In en om Amstelveen zijn een aantal zeer goede en unieke restaurants waar speciaal voor kerst een luxe kerstdiner is samengesteld. Dat wordt zorgeloos genieten, samen met je dierbaren.

Dineren aan de Amstel

(Amstelzijde 51, 1184 TZ Amstelveen)

Ron Gastrobar Indonesia opent haar deuren tijdens Kerstmis. Aan de Amstel heeft dé culinaire hotspot van Amstelveen weer een menu samengesteld waar het water je van in de mond loopt. Omgeven door vonkelende lampjes en goed gezelschap geniet je hier van de Indonesische keuken. Bijzonder sfeervol met het uitzicht op het water.

Ron Gastrobar Indonesia

Private dining bij Flore

(Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam)

Exclusief dineren in een intieme setting? Dan is twee Michelinsterren restaurant Flore met prachtig uitzicht over de Amstel de ideale locatie. Hier is het mogelijk om met een groep van familie en vrienden van 6 tot 12 personen te dineren omgeven door muren van exclusieve wijnen.

Restaurant Flore

Holiday specials bij Nela

(Beethovenstraat 515, Amsterdam-Zuid)

Voor een etentje met internationale allure ga je naar Nela Amsterdam, in het bijzondere gebouw The Valley in Amsterdam-Zuid. Speciaal voor the holiday season hebben ze bijzondere gerechten samengesteld waar je van geniet, met uiteraard bijpassende wijnen. Reserveren van het Christmas Special Menu kan op 24, 25 en 26 december.

Nela Amsterdam

Kerstbrunchen bij Colijn

(Noorddammerlaan 42, 1187 AD Amstelveen)

Het eigentijdse en sfeervolle restaurant ligt centraal in Amstelveen met aan de achterzijde een prachtig uitzicht op het Amsterdamse Bos. Een perfecte plek voor een kerstbrunch of – diner. Het 5-gangen menu bestaat onder meer uit een tataki zalm, een frisse bisque met garnalen en gebraden runder entrecote, maar er zijn ook genoeg vegetarische mogelijkheden. Voor de kinderen is ook een speciaal kerstmenu samengesteld. Dit wordt écht samen genieten.

Restaurant Colijn

De Jonge Dikkert

(Amsterdamseweg 104a, 1182 HG Amstelveen)

In de oude molen, die stamt uit 1672, zit restaurant De Jonge Dikkert gevestigd. Een waar begrip in Amstelveen, dat ons ook tijdens de kerst weet te verrassen met een culinair kerstmenu. Chef Marcel Bonda brengt met creativiteit en liefde pure ingrediënten samen in een voortreffelijk culinair kerstmenu. In een ongedwongen sfeer geniet je hier van lekkere huisgemaakte bites & amuse gevolgd door een 4-gangen lunchmenu of een 6-gangen dinermenu. Kies een mooie fles uit de wijnkaart en laat jezelf culinair verleiden.

Jonge Dikkert
Logo Zuyderhoven Amstelveen
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Zuyderhoven
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht