Voordelen nieuwbouw versus bestaande bouw

23 oktober '23

Een woning kopen. Kies je dan voor bestaande bouw of nieuwbouw en waarom? Hoewel bestaande bouw aantrekkelijk kan zijn door de karakteristieke elementen, heeft het kopen van een nieuwbouwwoning vele voordelen boven dat van een oude woning. Met een woning in Zuyderhoven ben je klaar voor de toekomst en staat wonen gelijk aan genieten. Wij leggen je kort uit waarom.

1. Een slimme investering

Een nieuwbouwwoning is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Supercomfortabel en voorzien van de allernieuwste techniek en meest innovatieve snufjes. Kortom, een slimme investering.

2. Duurzaam en toekomstgericht

Voor nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig alleen duurzame, milieuvriendelijke materialen en technieken gebruikt. Denk aan HR++ beglazing, triple A+ isolatie en de nieuwste solar panel ontwikkelingen op de daken. En om dit alles nog aantrekkelijker te maken; bij een duurzame woning krijg je bij de meeste hypotheekverstrekkers rentekorting op de hypotheek.

image alt

3. Een onbeschreven blad

Als koper van een nieuwbouwwoning heb je de vrije hand en bepaal je zelf hoe je de woning inricht en hoe bijvoorbeeld de indeling qua koken, wonen en slapen wordt. Je zit niet vast aan een oude jaren ‘70 badkamer of keuken van de vorige bewoners. Nieuw geeft een gevoel van fris- en puurheid. Van de tegels tot het sanitair en de kleuren op de muur: jij richt alles direct naar jouw smaak in.

image alt

4. Veiliger wonen

Alle nieuwbouwwoningen zijn standaard uitgerust met een professioneel rookalarm en moderne inbraakwerende hang- en sluitwerken. De huizen worden namelijk gebouwd volgens de laatste eisen op het gebied van veiligheid. Zo weet je dat je goed - en veilig - zit.

image alt

5. Tevreden vanaf dag één

Bij een oud huis kan het soms even duren voordat het helemaal van jou voelt. Een nieuwbouwhuis daarentegen is vanaf dag één dat je de woning betrekt, jouw plek. Een plek zonder geschiedenis of gebreken van de vorige eigenaren, volledig toegewijd aan jullie toekomst.

Vragen? We staan je graag te woord
Interesse? Bekijk de visie van Zuyderhoven